~~guzel_yurek~~
~~Ç€TiN~~ Fener Bahçe'li
Süper Moderatör
|
 |
« : 14 Aralık 2008, 15:19:11 » |
|
|
| |
|
|
|
Senin Daha Çok İşin Var..
Zamanın birinde parasıyla övünen ''zengin'' bir adam, ıssız bir yerde, kör bir kuyuya düşmüş. Zıplasa da bir türlü kuyudan çıkamıyormuş. Tam tüm ümitlerini yitirmişken ordan geçen bir derviş adamın sesini duymuş. Kuşağını sarkıtmış ve adamı kuyudan kurtarıvermiş. Zengin sevincinden ne yapacağını şaşırmış:
- Dile benden ne dilersen...demiş.Derviş:
- Bir şeye ihtiyacım yok, benim için dua et yeter...demiş.
Zengin inanamamış. 100 altından başlamış teklif etmeye..1000 altına kadar çıkmış, ama dervişin umrunda bile değilmiş.. Israr devam edince, derviş paragöz adama sormuş:
- Senin kaç altının var?
- 100.000
Derviş tekrar sormuş:
200.000 altının olsun ister misin?
Adamın gözleri parlamış:
- İsterim tabii.
Derviş hafifçe gülümsemiş: - Bak..demiş... Senin daha 100.000 altına ihtiyacın var. İyisi mi sen altınlarını kendine sakla, gerisini kazanırken önüne bakmayı unutma, demiş. Gülümseyerek selamını vermiş, yoluna devam etmiş..
Bu hikaye bize güzel bir ders olacak.. Böylelikle dünya malının gelip geçici olacağını bize anlatıyo. Ben ilk okuduğumda çok etkilendim.. umarım beğenirsiniz..
|
|
|
|
|
~~Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa,Rabb'ine dönüp "benim büyük bir derdim var" deme! Derdine dönüp "BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABB'İMVAR!" de!~~
|
|
|
göktürk
börtecine
VIP Üye
BANYODAYIM RAHATSIZ ETMEYIN :):):)
|
 |
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2008, 15:24:40 » |
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
~~guzel_yurek~~
~~Ç€TiN~~ Fener Bahçe'li
Süper Moderatör
|
 |
« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2008, 15:27:58 » |
|
|
| |
|
|
|
teşekkür ederim yusuf kardeşim |
|
|
|
|
~~Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa,Rabb'ine dönüp "benim büyük bir derdim var" deme! Derdine dönüp "BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABB'İMVAR!" de!~~
|
|
|
YüReKTeN
VIP Üye
|
 |
« Yanıtla #3 : 14 Aralık 2008, 16:57:09 » |
|
|
| |
|
|
|
Abi eline emeğine saglık çok güzel dünya fani ama her nedense bunu bilmemize ragmen yinede çok cazibeli geliyor dünya nimetleri onun için yarabbim beni bir an nefsimin eline bırakma diyorum . paylaşımın için teşekkurler abi  |
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapGüzellik, insanda kalıcı değildir, er-geç gider. Geçici olan şeyle kibirlenmek, ahmaklıktırResimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
:~:-NaZLI-:~:
NaZ
Süper Moderatör
|
 |
« Yanıtla #4 : 15 Aralık 2008, 00:14:48 » |
|
|
| |
|
|
|
Dünyada var olan her şeyin yok olacağını, ömrümüzün yüz binlerce yıllık insanlık tarihine nazaran çok kısa olduğunu bile bile dünyadaki pek çok şeye sahip olmak için taşkınlık derecesinde parayı arzu ederken, ceplerimizi doldurmak için açgözlülükle tamahkarlık yaparken maneviyattan uzaklaşabilen, hatta çevremizdekilerin kalplerini bile kırabilen bizler sadece bir kefene sarılı olarak bu dünyaya veda etmeyecek miyiz?  Emeğinize sağlık abimmm...Sözlerime mesnevi den çok anlamlı bir sözle nokta koymak istiyorum...
Bir tamahkâr, yukarıdan aşağı kusur dolu bir zenginde ayıp görmez. Çünkü ondan bir şey koparmaya tamah etmiştir. Tamah işte böyle bütün gönülleri kaplar. |
|
|
|
|
Ne Mutlu Türküm Diyene
|
|
|
YüReKTeN
VIP Üye
|
 |
« Yanıtla #5 : 15 Aralık 2008, 00:24:10 » |
|
|
| |
|
|
|
Dünyada var olan her şeyin yok olacağını, ömrümüzün yüz binlerce yıllık insanlık tarihine nazaran çok kısa olduğunu bile bile dünyadaki pek çok şeye sahip olmak için taşkınlık derecesinde parayı arzu ederken, ceplerimizi doldurmak için açgözlülükle tamahkarlık yaparken maneviyattan uzaklaşabilen, hatta çevremizdekilerin kalplerini bile kırabilen bizler sadece bir kefene sarılı olarak bu dünyaya veda etmeyecek miyiz?  Emeğinize sağlık abimmm...Sözlerime mesnevi den çok anlamlı bir sözle nokta koymak istiyorum...
Bir tamahkâr, yukarıdan aşağı kusur dolu bir zenginde ayıp görmez. Çünkü ondan bir şey koparmaya tamah etmiştir. Tamah işte böyle bütün gönülleri kaplar.Harika  Nazlı çok güzel anlatım [/b][/size] |
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris YapGüzellik, insanda kalıcı değildir, er-geç gider. Geçici olan şeyle kibirlenmek, ahmaklıktırResimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
*ALeVGöZLüM*
her güzel baslangıcın sonu ayrılık olacaksa varsın baslangıclar olmasın
Süper Moderatör
Varligimi kiymet bilmeyeni yoklugmla terbiye ederm
|
 |
« Yanıtla #6 : 15 Aralık 2008, 15:42:42 » |
|
|
| |
|
|
|
İyisi mi sen altınlarını kendine sakla, gerisini kazanırken önüne bakmayı unutma,
anlayana cok güzel bi söz gercektenemegine saglik abim  |
|
|
|
|
~*(( NaSiL BaKaRSaN ÖyLe GöRüRSüN ))*~
|
|
|
|
DELi KADiR
|
 |
« Yanıtla #7 : 15 Aralık 2008, 16:31:36 » |
|
|
| |
|
|
|
Bir tamahkâr, yukarıdan aşağı kusur dolu bir zenginde ayıp görmez. Çünkü ondan bir şey koparmaya tamah etmiştir. Tamah işte böyle bütün gönülleri kaplar.
Nazo nun yorrumunun üzerine yorum yapılmayacagı kanısındayım gerekenleri acıklamıs tskler..
Abi bu güzel hikayeyi bizlerle paylastıgın icin sanada tskler ederim ... |
|
|
|
|
Vatan namustur, Vatan şereftir, Vatan korunacak tek hedeftir.
Vatan sevdadır, Vatan aşktır, Vatan için fedakarlık bir başkadır.
|
|
|
~~guzel_yurek~~
~~Ç€TiN~~ Fener Bahçe'li
Süper Moderatör
|
 |
« Yanıtla #8 : 16 Aralık 2008, 15:04:18 » |
|
|
| |
|
|
|
evet arkadaşlar gerçekten ders alınması gereken yazıydı bende okurken çok hoşuma gitti sizlerle paylaşayım dedim yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar  |
|
|
|
|
|
|
|
|