D£LİDİRR
VIP Üye
|
 |
« Yanıtla #75 : 12 Kasım 2008, 16:30:09 » |
|
|
| |
|
|
|
aslında bizim dil o kadarda basit degill anlaması zordur meselaaa
kelme:min aciklamasi:seni kelime:beriyatekir aciklamasi:özledim iste az önceki tı yani sen min diye dönüstürüldü buda dilimizin birden cok fazlalasıp kelimelerininin degistirilmesi bizim burdakiler ile bizden 30 km. uzaklıktaki insanların kürtcesi aynı degildirr buda cok karısıklıga neden oluyor.ama en iyisi türkce konusmak anlasılır sade ve heryerde aynıdır. |
|
|
|
|
ÖLMEK EN BÜYÜK MACERAMIZ YAŞAMAK İSE DİRENMEKTİR
|
|
|
ACIHAYAT
WaRSa Bi SoRuN YaPaLıM AçIk OtuRuM...
Yönetici
Insan Yapacaklari Ile Degil Yaptiklari ile Anilir.
|
 |
« Yanıtla #76 : 12 Kasım 2008, 16:37:26 » |
|
|
| |
|
|
|
aslında bizim dil o kadarda basit degill anlaması zordur meselaaa
kelme:min aciklamasi:seni kelime:beriyatekir aciklamasi:özledim iste az önceki tı yani sen min diye dönüstürüldü buda dilimizin birden cok fazlalasıp kelimelerininin degistirilmesi bizim burdakiler ile bizden 30 km. uzaklıktaki insanların kürtcesi aynı degildirr buda cok karısıklıga neden oluyor.ama en iyisi türkce konusmak anlasılır sade ve heryerde aynıdır.
Bencede 30 km de kimse anlamiyorsa Türkiye genelini düsün..  |
|
|
|
|
Saygi alinmaz kazanilir.Saygili olacak ve saygiyi hakedeceksin. ACIHAYAT
|
|
|
D£LİDİRR
VIP Üye
|
 |
« Yanıtla #77 : 12 Kasım 2008, 16:48:15 » |
|
|
| |
|
|
|
yani degil mi hazal ablam türkiye genelinde bende düsünmek istemiyorum her ne akdar bazı zamanalr düsündüysemde  |
|
|
|
|
ÖLMEK EN BÜYÜK MACERAMIZ YAŞAMAK İSE DİRENMEKTİR
|
|
|
*ALeVGöZLüM*
her güzel baslangıcın sonu ayrılık olacaksa varsın baslangıclar olmasın
Süper Moderatör
Varligimi kiymet bilmeyeni yoklugmla terbiye ederm
|
 |
« Yanıtla #78 : 12 Kasım 2008, 17:36:42 » |
|
|
| |
|
|
|
Bak lazlarin baska dedigini ilk duyuyorum.. Türkce degilmi konusma alew.. 
ablam ben lazca bilmiyorum ama lazca konusuyorlar artvin rize illerinde am agiresunda lazca konusmazlar bende yeni ögrendim zaten  |
|
|
|
|
~*(( NaSiL BaKaRSaN ÖyLe GöRüRSüN ))*~
|
|
|
|
DELi KADiR
|
 |
« Yanıtla #79 : 16 Kasım 2008, 13:38:42 » |
|
|
| |
|
|
|
kendi yöreme ait konusmaları derleyerek siz sevgili yaren fm dostlaıma uyarlıyarak burada paylasmak istiyorum su anda yazma asamasındayım bitince herkesle paylasacammm. |
|
|
|
|
Vatan namustur, Vatan şereftir, Vatan korunacak tek hedeftir.
Vatan sevdadır, Vatan aşktır, Vatan için fedakarlık bir başkadır.
|
|
|
göktürk
börtecine
VIP Üye
BANYODAYIM RAHATSIZ ETMEYIN :):):)
|
 |
« Yanıtla #80 : 16 Kasım 2008, 13:43:44 » |
|
|
| |
|
|
|
BİZİM BURALARDA BÖYLE DİYOLAR Düzgün mısmıldır, başörtüsü bürük, Lahana kelem, dağ armudu çördük, İştaha mada, azıcığa ecücük, Alkışa da çepik diyorlar bizde.
Merdiven badaldır, ceket ise saru, İğneye biz derler, dibeğe sahu Sitil kovadır ,ceket ise saru Sedire de mahat diyorlar bizde.
Behni yem yeridir, arazi yazu Hindi culuhtur, saç ekmeği cızlap Patetese kostil sahiye essah Kızılçıga zohal diyorlar bizde
Takulya nalindir çok bilmiş çepil İçi boş küfüktür çabuk kızan çitil Şubata göçük yatağa da mitil Belkiye ellağam diyorlar bizde
Biber issot aceleci hetelek Elbise urbadır sırıksa herek Fasülye çiğit raf ise terek Muşmulaya töngel diyorlar bizde
Koşmak seğirtmektir boğaz ise ümük Keh uçurumdur kısaboylu güdük Aşgana mutfak pis boğaza sümsük Çınara kavlağan diyorlar bizde
Ağleş dur demek çirkin ise kaşmer Ahucuk iştedir gözetmek işmar Yufkaya işkefe salçaya pelver Mandaya kömüş diyorlar bizde
Azıcık bidıhım tatsıza sasuh Boduç su kabıdır ayran da gatıh İşkembeye mumbar çiviye de mıh Bileziğe kol bağı diyorlar bizde
Şip çabuk demek kötü de irezil Forus horoz kevgir de ilistir Kaynağa göze peçeteye peşkir Geçen yıla bıldır diyorlar bizde
Rakı şarap içiyorsam sana ne.. Yoksa kimseye bir zararım içerim. İkimizde gelsek kıldan köprüye.. Ben dürüstsem sarhoşkende geçerim.... |
|
|
|
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2008, 13:50:59 Gönderen: KURTKARDESLER »
|
Moderatöre Bildir
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
:~:-NaZLI-:~:
NaZ
Süper Moderatör
|
 |
« Yanıtla #81 : 16 Kasım 2008, 14:45:19 » |
|
|
| |
|
|
|
Eğer ege bölgesinde köy veya kasaba türü bir yerde ilk kez bir minibüse ya da ona benzer bir vasıtaya biniyorsanız sizi gülmekten yerlere yatıracak bir aksandır.... Hatta o kadar değişiktir ki karşınızdakini anlamamanız mümkündür.... ne edip duruuuuuuu naapıp duruuuuu  geliveeceeeeeem gidivieeeceeeeeem amaniiiiiinn Çimlere ezmek yasaktır, yapmayıverin garii  nolcek, napcen, netcen, yatcem, yatmicem  |
|
|
|
|
Ne Mutlu Türküm Diyene
|
|
|
*ALeVGöZLüM*
Süper Moderatör
|
 |
« Yanıtla #82 : 16 Kasım 2008, 20:11:25 » |
|
|
| |
|
|
|
napip duruuuuuuuuuu geliveren galiii ege bölgesinin konusmalari cok hosuma gidiyo  |
|
|
|
|
|
|
|
*ALeVGöZLüM*
Süper Moderatör
|
 |
« Yanıtla #83 : 16 Kasım 2008, 20:13:28 » |
|
|
| |
|
|
|
giresunun sivesi
hizan: cocuk, torun demek göccük : kücük zabat: sabah cötür: cali
aklima geldikce yazarim heri  |
|
|
|
|
|
|
|
**ESMERHAN**
VIP Üye
|
 |
« Yanıtla #84 : 16 Kasım 2008, 21:31:43 » |
|
|
| |
|
|
|
Eğer ege bölgesinde köy veya kasaba türü bir yerde ilk kez bir minibüse ya da ona benzer bir vasıtaya biniyorsanız sizi gülmekten yerlere yatıracak bir aksandır.... Hatta o kadar değişiktir ki karşınızdakini anlamamanız mümkündür.... ne edip duruuuuuuu naapıp duruuuuu  geliveeceeeeeem gidivieeeceeeeeem amaniiiiiinn Çimlere ezmek yasaktır, yapmayıverin garii  nolcek, napcen, netcen, yatcem, yatmicem 
Al bunu götürüvecesen, götürüve, götürüvermicesen götürü vecek va. bizim oglan sözünüde cok kullanir egeliler. Egelilerin konusmasi cok hosuma gider, tanidiklarim var. |
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
*ALeVGöZLüM*
Süper Moderatör
|
 |
« Yanıtla #85 : 16 Kasım 2008, 22:21:44 » |
|
|
| |
|
|
|
"inahtarlağm gaybeolmuş, nerlere kıstı bak bakem" "arkılağm yara olmuş" "onyo yıkadım pransaları, çıkmeyivatığ kiri" "garnımda hiç kötülük yok" "pek mehesizsin gari" "cavur ezası ediyo bu adam bana" "bovaz yiyip duru akşıme gadaağ
 |
|
|
|
|
|
|
|
NaZ
Süper Moderatör
|
 |
« Yanıtla #86 : 17 Kasım 2008, 10:39:20 » |
|
|
| |
|
|
|
Al bunu götürüvecesen, götürüve, götürüvermicesen götürü vecek va. bizim oglan sözünüde cok kullanir egeliler. Egelilerin konusmasi cok hosuma gider, tanidiklarim var.
Evet abicim sadece egeliler arasında rahatça anlaşılır ve kelimeler genelde yutularak sölenir ve her kelimenin farklı kesin bir karşılığı vardır....Ama egelilere ayrı bi sempatiklik katar... 
napdurun bilader? napam be, aynı. sen iyi min? iyi iyi fısfıs memed'in isiyin (işyeri) yeni yer açmış duydun mu? haayır habarım yok. e bi gideriz gari hayırlı olsuna. hee, gideriz.neyse bilader, hadi ben gaçtım, görüşürüz iyi bakam, memed'in yaşar'a selam söyle. hangi yaşar? küçük yaşar. kızıl yaşar mı? haa, ceylanların yaşar. aleyküm selam 
Bir de izmir ve çevresine özel ki kullanımı vardır...Zaten yerine kullanılır. gitmiyom ki, etmiyom ki gibi. hatta sorularda da niye ki? neden ki? hangisi ki? gibi bi kullanım söz konusudur... ''ki'' ekini bende çok kullanırım mesela  |
|
|
|
|
Ne Mutlu Türküm Diyene
|
|
|
göktürk
börtecine
VIP Üye
BANYODAYIM RAHATSIZ ETMEYIN :):):)
|
 |
« Yanıtla #87 : 17 Kasım 2008, 17:28:56 » |
|
|
| |
|
|
|
al bunu götürüvecesen, götürüve, götürüvermicesen götürü vecek va. bizim oglan sözünüde cok kullanir egeliler. egelilerin konusmasi cok hosuma gider, tanidiklarim var.
ben bu yÖrenin konusmalarinin hastasiyim askerde cok vardi vallaha unutulacak gİbİ degİl ellerİnİzİe saglik |
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine Izin Verilmiyor Resimleri Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
|
|
|
*ALeVGöZLüM*
Süper Moderatör
|
 |
« Yanıtla #88 : 19 Kasım 2008, 19:31:01 » |
|
|
| |
|
|
|
napiniz haburada forumu bos biraktuk gaynayan gazan gibi gaynatmissiniz heri beriki bisey diyi öbürü bisey diyi dolmus heri haburalar  |
|
|
|
|
|
|
|
^^ESRARLI^^
Süper Aktif Üye
|
 |
« Yanıtla #89 : 04 Aralık 2008, 09:29:42 » |
|
|
| |
|
|
|
Memocan gardasim yw bende okudum herkesi ama nazli ablamin dedigi gibi bisey anladiysam arap olayim sadec senin yazdigini anladim pasam ez de pis hezdikim oh be se iyiki varsin benim dildende biz konusalim:)) civani basi biraymin memocan |
|
|
|
|
Günese Yazi yazilmaz,Yazilan yazi ise bozulmaz..
|
|
|
|
|
NaZ
Süper Moderatör
|
 |
« Yanıtla #91 : 04 Aralık 2008, 10:17:51 » |
|
|
Ne Mutlu Türküm Diyene
|
|
|
|
DELi KADiR
|
 |
« Yanıtla #92 : 04 Aralık 2008, 10:27:55 » |
|
|
| |
|
|
|
Abauvv ilaarşı öylen oluk gec galıksık foruma  |
|
|
|
|
Vatan namustur, Vatan şereftir, Vatan korunacak tek hedeftir.
Vatan sevdadır, Vatan aşktır, Vatan için fedakarlık bir başkadır.
|
|
|
|
|
*ALeVGöZLüM*
Süper Moderatör
|
 |
« Yanıtla #94 : 05 Aralık 2008, 20:11:37 » |